سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد
سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب شد
دکتر سید ضیاء هاشمی متولد سال 1346 از شهر یاسوج است. او در سال ۱۳۶۷ دیپلم ریاضی فیزیک گرفت، در سال ۱۳۶۹ با کسب رتبه اول در رشته علوم اجتماعی کنکور سراسری وارد دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۷۲ موفق به کسب دانشنامه کارشناسی علوم اجتماعی شد. سید ضیاء هاشمی در سال ۱۳۷۳ موفق به کسب رتبه اول کنکور کارشناسی ارشد شد و در دانشگاه تهران رشته علوم اجتماعی پذیرش گرفت. وی در سال ۱۳۷۵ از رساله کارشناسی ارشد خود با نام «تغییرات اجتماعی در نهج البلاغه» دفاع کرد. او مدتی بعد وارد دوره دکتری علوم اجتماعی در دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۸۳ از رساله دکتری خود به نام «گروههای مرجع جوانان در تهران» دفاع کرد. وی تحصیلات حوزوی هم دارد.
دکتر سید ضیاء هاشمی در دوران دانشجویی در دانشگاه تهران در تشکلهای دانشجویی عضویت داشته و عضو فعال انجمن اسلامی دانشگاه تهران بود. وی دانشیار دانشگاه تهران است و در تاریخ 29 مرداد ماه 1396 با حکم رئیس جمهور به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوازدهم منصوب شد. سید ضیاء پیش از این ریاست مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران را برعهده داشتهاست. عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه تهران، ریاست گروه علوم اجتماعی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی، عضویت در کمیسیون تخصصی شورای عتف و عضویت در کمیسیون اجتماعی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوابق وی به شمار میرود. وی در سال 1392 توسط فرجی دانا وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری بهعنوان معاون فرهنگی و اجتماعی انتخاب شد. هاشمی پس از انتصاب در معاونت فرهنگی وزارت علوم تلاش کرده فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها را بر مبنای قانون تنظیم کند و معتقد است عمل به قانون کمک میکند تا بهتر بتوان از آزادی بیان در دانشگاهها پاسداری کرد.
دکتر هاشمی و انجمنهای علمی-دانشجویی
در مدت تصدی دکتر هاشمی در پست معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جلسات کمیته حمایت و نظارت بر انجمنهای علمی دانشجویی منظمتر و با هدف مشخص برگزار شد و نشانههایی از بهبود وضعیت انجمنهای علمی و سایر تشکلها به چشم خورد. همچنین جشنواره حرکت (بزرگترین رویداد انجمن علمی دانشجویی کشور) از حالت فلهای و نمادین خارج شد و به سوی هدفی مشخص البته با تغییرات زودهنگام حرکت کرد. در دوران تصدی وی انجمنهای علمی-دانشجویی توانستند در کنار سایر تشکلهای سیاسی تریبونهایی هم داشته باشند البته کافی نبود اما در گام اول بد نبود و در انگیزه دانشجویان بی تاثیر نبود. بهنوعی دکتر هاشمی راه را برای ورود بزرگترین تشکل دانشجویی در عرصه تصمیمگیریهای دانشجویی باز کرد. حال که ایشان به عنوان سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شدند میتوان به آینده فعالیتهای دانشجویی امیدوار بود، چون حداقل دکتر هاشمی فعالیت دانشجویی را لمس کرده و در جریان تصویب آییننامه تمامی تشکلهای دانشجویی بوده است. به نوعی وی متخصص در فعالیتهای دانشجویی است و امید است که ایشان به فضای دانشگاهی روحی دوباره ببخشد تا این وضعیت رخوت انگیز دانشگاه به پایان رسیده و خون دوبارهای به دانشگاه و فضای دانشجویی تزریق شود.
پیشتر نیز درخواستهایی از وزیر علوم داشتیم که مجدد در ادامه ذکر میکنم:
1. آینده علمی کشور و سند چشم انداز ۱۴۰۴ باید جدی گرفته شود و برای جدی گرفتن این چشمانداز باید به مسائلی مانند علم فروشی در بازار میدان انقلاب توجه شود. باید وزیر علوم بداند که علم در کشور ما کاربردی نیست و ٧٠ درصد از پژوهشهایی که انجام میشوند دردی از مردم دوا نمیکنند.
2. سیاستگذاری علمی کشور ما مشکل جدی دارد و باید به سمت کیفی شدن آموزش حرکت کنیم.
3. باید فکری به حال روند مهاجرت دانشجویان و نخبگان شود: وقتی نیروهای مستعد و نخبگان احساس کنند که از آنها حمایت میشود، وقتی بدانند دیده میشوند روند مهاجرت آنها هم کند میشود. اگر به دانشجویان و نخبگان کمک شود، آنها هم میتوانند بمانند و به پیشرفت جامعه کمک کنند.
4. پستهای مختلف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیروهای کارآزموده، نخبگان و نیروی جوان بهکارگرفته شود.
5. اعتماد دانشگاه و موسسات آموزشی به فعالیت دانشجویی موجبات رشد و تعالی دانشگاه را فراهم ساخته و دانشگاه و نظام علمی کشور را در مسیر تعالی و رشد یاری می کند. بنابراین باید به دانشجو اعتماد شود و از فعالیتهای دانشجویی حمایت گردد.
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از دست اندرکاران وبسایت به این خوبی سپاسگزارم
ما در زمینه درب های ضد سرقت و ضد حریق فعالیت می کنیم.خوشحال میشوم از وبسایت
ما دیدن کنید